Friday, 28 December 2012

TAHNIAH APEX & LEUNIEY


Assalamualaikum 



Wedding of the year yg dinantikan , hujung tahun pulak tu :)

sapa tak kenal khairul fahmi che mat a.k.a apex ! 

yang menaip ni pun peminat apex kot ! haha jambu okey jambu

jom layan gambar nikah apex dan leuniey natasha <3


























Mesti ramai yang frust sebab jejake idaman dah kahwin :P

sama cantik sama padan diorang ni , semoga perkahwinan mereka kekal

ke akhir hayat =)



Thursday, 27 December 2012

REUNION SMKTP BATCH 1992 / 2012


Assalamualaikum 



Last week cuti actually plan nak pergi wedding , tapi ada pulak

masalah2 tertentu , so buka-2 facebook ada orang invite 

pergi reunion , masa tu lagi 2minggu je dari tarikh invite . 

Pikir punye pikir nak ikot jugak dorang buat reunion , yang tak bestnya

geng-2 budak degil macam ai tak join , yg dapat join sorang jewk :)


Okey lah daripada tak ada rite ? so tiap seorang kena bayar rm20 je , yg lain 

sendirian berhad ye ? hehe memang dah lama plan dengan mirul

nak pergi portdikson tapi rasa mcm jauh pulak ? tapi klau konvoi oke jugak kan ?






kecik cinonet pulak gambar , 4kete jewk dalam ni , act 7 kete



Pagi-2 dah kene kumpul , masa tu rasa mcm nak pergi sekolah pun ada -,-

Tunggu punya tunggu last-2 pukul 9 pagi jugak gerak , bayangkan dari

7.30 kitorang tunggu , penat okey ??! Tapi sabar , tak apa =)

Mula-2 jewk gerak sama-2 lepas tu masing hilang tah ke mana . haha

Bawak memang laju lah , tak boleh cakap apa .





sampai-2 harus snap gambar sendiri 





owhh ni baru geng ai , avin 





sape tak kenal ni mirul , my bff my boyfren <3



Yang best dapat pergi reunion sama-2 bf sekali sebab 1 sekolah 

nahhh , memang best laa haha .

Dah tuka-2 baju tak boleh mandi lagi sebab panas , ai sensitif , jaga kulit !

Redup jewk terus turun pantai mandi 





masa ni dorang gigih nak hidupkan api bbq :D




Jyeahh kerja keras ni :P



The best part masa nak naik banana boat , ai buat muka berani sekali dah 

duduk terus tarik diri haha , penakut ! ikot naik bos jewk tapi last raound baru naik

sebab nanti dia campak kitorang dekat tepi-2 pantai jew :P

jom layan gambar-2 kitorng naik banana boat 


















Lepas puas naik banana boat kitorang makan dulu . 

ada lagi yang xpuas nak main air , dorang naik DONAT pulak haha

Ai siap-2 awal sari diorang sebab tak nak kelam kabut tuka baju 

soooo , lepas siap2 sume kemas2 nak balik , owh bukan balik umah terus 

kitorang pergi dinner pulak , kat muar jewk =)





9 orang gegirl 




boboy semua 





ni ketua grup =)




muka baik jewk 




freestyle 1




freestyle 2





freestyle 3





freestyle 4 


seriously ni moment paling best dengan member-2 semua .

mula2 takut nak join takut tak ngam n apa2 yg negatif

tapi semua di sebaliknya , memang tak menyesal join n menyesal 

kalau tak join =)




kitorang tunggu next reunion pulak , hope masa 2 dah kawen ! haha

berangan lebih :D



WE FRIEND , WE HAPPY TOGETHER 





























Friday, 21 December 2012

LAGENDA BUDAK SETAN 2 FULL MOVIE



Assalamualaikum 



Fuhhh , lamanyaa tak update blog , satu entry pun tarak .

Saja membuzykan diri yang tak buzy ni :P

Biasa lah nak tulis blog ni kena ada mood yang baik , hee

so ai nak share movie paling romantik tahun 2012 nih ,

act ai dah tengok dengan bf dekat wayang , sapa-2 yang belom tengok

lagi meh sini ai bagi tengok free je . hehe


jom layannnn , jangan ada yg nangis taw , sediakn tisu awal2 

:P










Serius masa tengok movie ni tahan je airmate nak jatuh

dalam hati ada taman okey ? haha

enjoy guysss 

Monday, 3 December 2012

2 YEAR ANNIVESARY


Assalamualaikum 



Lama dah rasa tak ada entry baru , bulan paling malas rasenye bila november

menjelma :D . Masuk je bulan december terus bersemangat . 

 Bulan december yg ditunggu tiap tahun =)

Sebab ape ? ngeeee 



2 december tarikh annivesary ai dengan myrul 

event baru 2 tahun tapi rase macam dah lama pulok ;P

Dan mesti jugak ada yg cakap 'ala bru 2tahun kot'  kan3 ?

Tak kisah la baru ke lama ke , kalau ada jodoh insyallah tak ke mana .



So , tahun ni plan punye plan nak celebrate dekat hotel 

first dah booking hotel dekat2 muar jugak 

tapi niat ati nak tengok movie , terpaksa lah cari hotel melaka

google2 pun xsure , then sorang member suggest 1 hotel .

CASA DEL RIO HOTEL MELAKA




ni view dari riverside , cantikkan ?





Pintu masuk =)




Bab2 makanan memang sedap , makan siket pun da kenyang haha

layanan pun boleh bagi 5star . tempat pun romantik gile okey 

jom layan gambar kitorang pulak :P





before balik ;)




kekasih , sahabat , bodyguard sy !




wajib cover perot hahaha




jakun dgn natang ni sampai bawak balik bhahah





gambar penutup harus ber dua :D




So sapa2 yg dok pikir nak pergi dinner utk 2orang 

boleh datang sini , romantik sangat hotel ni .

yang nak honeymoon pun okey dekat sini , kitorang tak boleh 

belom kawen . hahah :P




MY WISH : Hope sangat hubungan ni berkekalan hingga akhirnya
biarpun lama menunggu , sebab dengan kesabaran 2 ada hikmah
disebaliknya . thanks sayang , thanks 4 everything <3















Monday, 19 November 2012

PRAY FOR GAZA


Asslamualaikum



Semua dah tahu tentang peperangan yg terjadi di palestine kan ?

sedih sangat2 bila tengok gambar , tengok berita tentang kematian di sana .

lagi-2 yang syahid itu kanak-2 . Ya allah , kejamnya mereka

diperlakukan macam tu , kanak-2 yg tak berdosa langsung =(









First gambar yg ai rasa tersentuh sangat2 bila tengok .

kanak-2 yg diletupkan sampai macam ni .








Bayangkan ini ahli keluarga kita ?



Tak sanggup rasanya kalau kita nak berhadapan situasi mcm ni .

kita patut bersyukur boleh duduk aman di malaysia ini 

yang tak ada peperangan .

Apa-2 pun kita hanya mampu berdoa untuk keselamatan mereka 

dari kekejaman orang2 israel yg sudah sememangnya

nak menjatuhkan islam dari dulu lagi .









Mari sama-2 kita doakan untuk mereka . PRAY FOR GAZA ! 

SAVE GAZA !

Hanya allah dapat membalas jasa2 kamu semua , dan hanya allah

dapat membalas kekejaman orang2 israel di sana .



Thursday, 15 November 2012

SALAM MAAL HIJRAH


Assalamualaikum



Hari Awal Muharram atau juga dikenali sebagai Hari Maal Hijrah merupakan 

suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan peristiwa 

penting yang berlaku dalam sejarah Islam. Ini adalah kerana ia memperingati 

penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 

Masihi. Ia berlaku pada 1 Muharam dimana ia merupakan hari pertama Takwim 

Hijrah.












Tahun baru dah menjelma , semoga kehidupan kita sentiasa diberkati .

amin yab robbal alaminn =)



Friday, 2 November 2012

REVIEW : Moisturizers your skin strawberry milk


Assalamualaikum 



Mesti korang tertanya tanya apa tu Moisturizers your skin strawberry milk ?

Actually ini salah satu produk dari sophie paris untuk kecantikkan .

Strawberry milk ni mask untuk muka , korang tahu kan mask tu ape ?

so ai tak payah explain panjang lebar . hehe







Gambar agak kabur sikit sebab di edit :D

Ape yang bestnye pasal mask ni sebab dia pekat , tak macam 

mask lain yang cair dan lepas sapu dekat muka baru keras kan ?

Boleh jimat pakai mask ni sebab korang tak payah letak banyak2

sebab nanti automatik dia akan rata sendiri dekat muka 

so boleh jimat right ?


Lepas 10-15 minit da apply dekat muka korang da boleh cuci muka 

macam biasa the best result muka korang akan lembut !!!

dan nampak putih sikit . hehe


My bad review :

  • Mask ni tak sesuai dengan kulit ai ( salah pilih sbb bnyak jenis )
  • Lepas 15 minit muka ai terus berminyak 
  • Bangun pagi2 tengok ade pimple nak tumbuh , oh myyyy


                           Okey bukan ai nak cakap produk ni tak bagus cuma yang 

                         ini tak sesuai dengan kulit ai , sebab mak ai pakai okey jew =)

                           Mask ni ada banyak jenis sebenarnya , ai bagi tengok yew 





                             see . ada 5 jenis mask ni untuk kulit , cuma ai je salah pilih :(

                     so sapa2 yang nak try boleh contact email ai noraida123@gmail.com

                    fb pages : http://www.facebook.com/AgenOfSophieParisMalaysia?ref=hl


                                                                         Thank you :)







Thursday, 1 November 2012

REVIEW OH REVIEW




Assalamualaikum 












Okey ini produk dari sophie paris yang ai beli untuk sendiri .

ai akan buat review satu persatu tentang produk ni . 

nantikan :)

BIAR BETUL ????


Assalamualaikum 



Apa yang biar betul sangat tuu ? godek punya godek 

ai jumpa orang pos gambar berkenaan dengan produk acai beracun !

oh nooo , nasib baik tak makan lagi sebab ada plan jugak 

nak try makan , untuk kurus kan ? hehe

Siap keluar dalam paper uoolllsss , over betulkan .

nah-2 korang tengok yew :P









Tapi sampai sekarang ada lagi yang jual dekat online .

korang hati2 yew , boleh bahaya kalau amalkan produk acai ni . 

sekadar nak kongsi info dengan korang 

selamat membaca =)




Wednesday, 31 October 2012

HURRY UP !!!!!!


Assalamualaikum 









Kepada yang belum join dan rasa nak join boleh email ai ye

Brand sophie paris ni memang da famous sekarang

tapi ramai yang belum tahu kan ? 

so tunggu apa lagi ? sapa2 yang nk tambah pendapatan 

boleh jadi ahli sophie paris ni .

hanya rm15 seumur hidup ! tak perlu nak renew lagi !



boleh terus email ai di 

noraida123@gmail.com


thank you 

PURE MARINE COLLAGEN


Assalamualaikum 


Mesti ramai yang dah tahu produk pure marine collagen ni kan ? Ada lagi
yang tak tahu ke ? Kalau ada yg belum tahu , pure marine collagen ni
ialah rumpai laut asli untuk kecantikkan dalaman dan luaran . 


Bukan setakat untuk cantik je , tapi banyak lagi khasiat kolagen ni . 
Memang bagus sangat sebab ai sendiri memang amalkan minum kolagen ni .


Pada yg tak tahu kolagen ni macam mana jom ai review ye 






ini contoh packaging dan selepas di rebus sampai menjadi air .








ini step by step untuk buat kolagen ni , boleh buat sendiri ye 








ini step untuk minum kolagen







ini khasiat kolagen untuk  yg belum tahu 




For those yang nak cuba dan nak beli korang boleh email ai atau boleh
LIKE pages ai dekat facebook dan boleh inbox terus .





Korang boleh LIKE pages ini yew =)



email ai di  noraida123@gmail.com





Thank you 















Thursday, 25 October 2012

KELAHIRAN BARU


Assalamualaikum



Dalam sibuk menjual produk sophie paris , ai dapat jugak tubuhkan satu butik .

haa jangan terkejut , butik ONLINE je , tak mampu lagi nak buka

butik sendiri . hehe . mula-2 agak kelam kabut sebab tak sempat nak godek-2

pages sendiri dan sebab first time .

sebelum ni sibuk je tengok pages orang and beli dari orang lain

sekarang diri sendiri pulak yang menjual . Best sangat bukan sebab

boleh tambah pendapatan je , tapi boleh cari pengalaman :)

okey jom ai kongsi pages ai yew , sape2 yang ade facebook boleh LIKE 

















gambar profile pages , itu bukan ai ye . hehe

dari masa ke semasa pages sentiasa akan di update untuk barang baru 

so sapa2 yang berminat memang boleh sangat LIKE pages ai .


Dan nak promote sekali kalau ada sape2 yang nak join jadi member sophieparis

boleh jugak daftar bawah ai , hanya rm15 seumur hidup dan boleh 

tambahkan pendapatan korang =)


terima kasih 






Sunday, 21 October 2012

Aku Terima Nikahnya


Assalamualaikum 



Aku terima nikahnya si polan binti si polan bla bla bla bla

haa , ni bukan cerita ai okey , tapi movie AKU TERIMA NIKAHNYA

ai ada cakap nak share movie kan ? so ini lah movie yang ai tengok last week 

daripada 5 stars ai bagi 4 stars je .










Aikkk kenapa 4stars je ai bagi ? mana hilang 1stars lagi ?

Actually movie ni memang best , sedih sangat 

dan kita yang perempuan mmg boleh rasa dan faham perasaan dia if reality pun

Dan ada jugak pasrt2 yang sama macam ai dengan mirul . hehe 

senyum sorang2 la tengok movie ni and yang xbest mirul ngantok tengok movie ni

hahah kesiannya . 


apa yang xbestnya , cerita ni tak banyak cakap and slow 

ada jugak part yang rasa tak sesuai untuk di tonton oleh budak2 kecik 

macam part dalam bilik . teeeetttt . sapa yg da tengok boleh faham :P












Ini ending masa suami dia da mula ingat semuanya 

jujur ai cakap , hanya perempuan yang kuat semangat je boleh hidup macam 

dalam movie ni , kalau tak kuat mungkin awal2 da minta cerai :P

tapi kalau kita betul2 sayang suami kita , tak kan lah kita nak tinggalkan rite ?


so kepada yang belum tengok lagi , korang cepat2 lah tengok and boleh 

share pendapat korang kat sini ye :)

thank you 





Saturday, 20 October 2012

Again About Us


Assalamualaikum 


Wahh tajuk terasa macam gedik pulak nak BERabout2 lagi

well3 , dah lama rasanya tak ambil cuti untuk "dating"

eyh , company mane yg sediakan cuti untuk dating ye ?

jangan nak pelik sangat , macam korang tak pernah buat kan ? haha

kitorang ni duduk muar je , so kalau nak jalan pun setakat pergi melaka jela

yang terdekat and tempat yang menarik . 

muar tak ada ape ke ? owhh memang xde apa2 pun . hoho

tak tawu nak promote apa kat muar ni haa . 

Sampai2 je melaka kitorang g lepak pulak melaka dulu 

saje amek angin pagi dekat sana , menenangkan betul , dengan angin kuat lagi






tak ramai orang pun pagi2 :P







owhh dye mmg bz dgn tab . haha 




lepas 2 kitorang tengok wayang pulak , tengok movie apa ? 

akan di share dekat next entry ye :)

masuk dataran pahlawan untuk shoping siket 

dapat jugak yang di idam kan . hehe 

barang apakah ? tungguuuuu :P







gambar penutup haruslah gedik :P